Voor- en nabewerking

 

Standaard 'voorbewerking'

De foto's die te koop zijn op deze site hebben altijd al een 'basis'-voorbewerking gehad. Dat wil zeggen dat ik na elk evenement of elke wedstrijd, alle foto's allereerst selecteer op inhoud:

  • sommige foto's houdt ik apart voor afnemers als kranten, tijdschrift of site van  Waterpolo.nl of Waterpolo-world ;
  • sommige foto's houdt ik apart voor de 'stock'-foto collectie die ik momenteel aanleg;
  • mislukte exemplaren worden uiteraard verwijderd;
  • net als foto's waar ik 'niet veel in zie' (da's vaak nog de lastigste keuze). 

Daarna krijgen alle foto's indien nodig een basis-licht- en kleurcorrectie (absoluut nodig i.v.m. de vele wisselende lichtcondities in zwembaden) en worden ze waar nodig 'bijgesneden' om er een goede compositie aan over te houden. Deze basis-'voorbewerking' brengt al een flinke hoeveelheid tijd en arbeid met zich mee, maar ik vind dat nodig om goed verkoopbare foto's op de site te kunnen zetten.

Door de grote aantallen foto's, is het voor mij echter ondoenlijk om elke afzonderlijke foto vooraf zo te bewerken dat álles 'wat er in zit' er ook echt uit komt.

 

Standaard gratis nabewerking v.a. € 20,00 per product

Daarom geldt, dat foto's die u bestelt in de vorm van vergrotingen of op producten vanaf € 20,00 , altijd nog een extra kwaliteitscontrole krijgen voordat ze geproduceerd worden. Daarbij krijgen scherpte, kleur, contrast, helderheid en nog wat aspecten extra aandacht, zodat het eindproduct zo mogelijk nóg beter wordt dan wat u op de site ziet. Deze nabewerking kan maximaal 2 dagen tijd vergen, hoewel ik streef ze altijd dezelfde of de eerstvolgende werkdag gereed te hebben.

 

Speciale vragen?

Naast deze standaard nabewerkingen, sta ik open voor vragen/verzoeken om foto's naar wens aan te passen of bijvoorbeeld collage's samen te stellen (binnenkort wordt een speciale 'portfolio'map met voorbeelden toegevoegd aan de site).